ANUNT IMPORTANT!

Vrăjitoarea Aurelia ArdeleancaVrăjitoarea Aurelia ArdeleancaVrăjitoarea Aurelia Ardeleanca

Cine este aici?

Avem 7 vizitatori online
Tarot
Cărţile de tarot şi semnificaţia lor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 05 Martie 2011

0 – Nebunul (The Fool) 0 – Nebunul (The Fool)
Prima carte din Arcana Majoră se numeşte Nebunul, în engleză, The Fool. Cartea are cifra zero (0), care înseamnă că persoana acţionează fără să ştie întradevăr ce face. Ia o şansă, merge după ce-i spune intuiţia, nu se uită pe unde calcă. Persoana este ori o aventurieră ori foarte copilăroasă. Nu planifică – ci pur şi simplu face ceva.

Nebunul apare atunci când cineva începe ceva total nou în viaţă. Este cartea care apare atunci când nu ne interesează părerea altora – luăm riscuri, şanse, şi facem exact cum ne zice inima.

Ceea ce facem pare nebuneşte – şi uneori este – dar avem multe de învăţat din asta. Facem ceea ce simţim că trebuie să facem în adâncul inimii noastre, mergem după impulsul momentului şi facem lucruri destul de tâmpite.

Cartea înseamnă de pildă o relaţie nouă, o mutare, o aventură, un risc. Cartea înseamnă că totul este nou pentru noi, deci nu facem ceea ce ne stă în fire – facem ceva uluitor şi extravagant. Învăţăm ceva cu totul nou pentru noi şi ne descurcăm aşa cum ne duce capul.

Cartea poate fi bună sau rea, dar de obicei avertizează că o chestie negândită poate aduce tot felul de probleme. Dar uneori avem noroc şi putem câştiga prin a lua şanse.

Citeşte mai mult...
 
Tarotul PDF Imprimare Email
Vineri, 31 Decembrie 2010

Tarotul este un joc de 78 de cărţi sau lame utilizat la început ca un joc obişnuit. Există actual numeroase varietăţi de tarot. Unele, cele mai recente, sunt la fel de fanteziste şi interesante ca şi cele vechi.

Tarotul de Marsillia pare să fie cel mai fidel transmiţător al tradiţiei egiptene şi lui i s-au consacrat toate studiile serioase de tarot. Se crede că tarotul a fost adus din Egipt de către boemieni la sfârşitul Evului Mediu. Este probabil ca tarotul de Paris, tarotul german, tarotul din Etteilla, ca şi cel din Marsillia, să fie o rezultantă a unei tradiţii foarte vechi şi a multiplelor influenţe populare.

Citeşte mai mult...
 Editat de SiteIeftin.eu © 2006-2018