ANUNT IMPORTANT!

Vrăjitoarea Aurelia ArdeleancaVrăjitoarea Aurelia ArdeleancaVrăjitoarea Aurelia Ardeleanca

Cine este aici?

Avem 31 vizitatori online
Credinţa Wicca PDF Imprimare Email

Credinţa Wicca este un sistem spiritual care încurajează gândirea liberă a fiecărui individ în parte; o religie politeistă, animista şi panteistă, tolerantă, ce nu are pretenția de a fi nici singura cale, nici cea mai bună. Nu veţi auzi niciodată un adevărat wiccan care să susţină că religia sa se situează mai presus decât altele.

Credinţa Wicca este o mişcare spirituală neopăgână, neuniforă. Fiecare individ sau coven e liber să adapteze ideologia wiccană la propria sa personalitate. Există câteva puncte comune esenţiale, între cei ce se numesc «wicca»:

    - Iubirea Vieţii
    - Iubirea şi respectul Naturii, cea mai mare grijă a unui wiccan fiind prezervarea ei.
    - Recunoaşterea duală a manifestării divine.
    - Viaţa în armonie cu sine şi mediul înconjurător.

Credinţa Wicca încurajează înţelegerea naturii pe care o vede ca manifestare a Divinităţii (natura este Mama Terra animată şi încălzită de energiile solare), şi ne învaţă că suntem responsabili de acţiunile noastre.

Un wiccan va încerca să aducă omagiu vieţii prin toate manifestările sale, vizibile sau invizibile, şi va vedea Natura ca pe o creaţie Divină.

Elementele: pământ, apă, aer şi foc sunt recunoscute ca fiind la baza oricărei creaţii, prin înţelegerea acestor elemente obţinând înţelegerea esenţei naturii şi esenţa propriei noastre vieţi.

Atunci, ce este wicca?…o religie, o filosofie, magie sau mod de viaţă? Dacă studiem mai aprofundat vom ajunge la concluzia că este câte puţin din toate.

Principiul etic Wicca este foarte simplu, iar singura lege a celor care se numesc „wiccani” este: „Fă ceea ce doreşti dar nu fă răau nimănui”.

Aceasta este legea, rămâne însă de văzut ce înseamnă „a nu face rău”, şi fiecare practicant în parte ar trebui să mediteze asupra acestui subiect înainte de a trece la realizarea oricărui ritual, pentru a evita consecinţele nefaste ce le va avea încălcarea acestei legi.

Cele 13 Principii

1. Un wiccan va intra în armonie cu ritmul natural al forţelor vieţii marcate de fazele lunii şi va celebra cele patru anotimpuri şi cele patru sărbători.

2. Wiccanii recunosc că darul raţiunii făcut oamenilor, le dă totodată acestora o responsabilitate unică în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Ei încearcă să trăiască în armonie cu natura.

3. Un wiccan va considera impropriu termenul de «supranatural». Nimic nu poate exista în afara naturii şi orice potenţial este perfect natural.

4. Puterea creatoare a Universului se manifestă prin polaritatea masculin-feminin. Niciuna nu este văzută ca fiind superioară celeilalte, ele susţinându-se reciproc.

5. Un wiccan va recunoaşte existenţa lumilor spirituale şi interacţiunea acestor lumi cu lumea materială, însă nici o dimensiune nu va fi neglijată în raport cu cealaltă.

6. Nu este recunoscută nici o autoritate ierarhică. Suntem cu toţii «scânteie divină» deci suntem egali şi avem datoria să ne respectăm reciproc.

7. Se consideră că magia, înţelepciunea şi credinţa sunt trei expresii ale unei şi aceleiaşi căi, manifestate în felul nostru de a vedea lucrurile şi în filosofia vieţii, cale pe care o numim «păgânism».

8. A te mândri cu titlul de «păgân», «vrăjitoare» sau «mag», ca şi cu orice alt titlu, nu face din tine ceea ce pretinzi a fi. Nici ereditatea, nici colecţia de titluri şi grade de iniţiere nu înlocuiesc calitatea individului. Un mag caută să controleze forţele prezente în el şi face tot posibilul să trăiască în înţelepciune, în armonie cu natura şi fără să facă rău nimănui.

9. Noi credem în viaţă şi evoluţie. Lărgirea conştiinţei duce la înţelegerea Universului şi conştientizarea rolului personal pe care îl avem în lume.

10. Singura noastră animozitate împotriva creştinismului şi a oricărei religii sau filosofii de viaţă este determinată de pretenţia acestora de a fi «singura cale», căutând astfel să renege libertatea altor practici şi credinţe.

11. Astăzi nu mai suntem ameninţaţi de discuţiile despre originile şi legitimitatea practicii şi tradiţiilor noastre. Vom lăsa deci trecutul trecutului şi ne simţim în esenţă preocupaţi de pezentul şi viitorul nostru.

12. Nu este recunoscută existenţa unui principiu absolut al răului reprezentat prin entităţi ca Satan sau Diavol

13. Credem că trebuie să căutăm în sânul naturii ceea ce poate contribui la sănătatea noastră şi ceea ce ne face să ne simţim bine.

 
Răspândeşte

Editat de SiteIeftin.eu © 2006-2018