ANUNT IMPORTANT!

Vrăjitoarea Aurelia ArdeleancaVrăjitoarea Aurelia ArdeleancaVrăjitoarea Aurelia Ardeleanca

Cine este aici?

Avem 63 vizitatori online
Superstiţii cu pantofi şi haine PDF Imprimare Email

Pantofii pe pat – aduce nu numai ghinion, şi mai mult decât atât, pericol de a fi spânzurat! E bine să arunci cu un pantof vechi după cel ce pleacă de acasă, avea norocul asupra sa. Acelaşi lucru se face când mirele sau mireasa pleacă din casa părintească când se căsătoresc. De aceea, în unele ţări există tradiţia de a lega de spatele maşinii un pantof vechi.

În România, la nuntă, mireasa scrie pe talpa pantofului numele tuturor prietenelor încă nemăritate pentru „a trage bine piciorul”. Mai există obiceiul ca, în biserică, în timpul ceremoniei religioase de la nuntă, unul din soţi să-l calce pe celălalt pe picior – va fi stăpânul în casă, supunându-l, metaforic, pe celălalt.

În alte colţuri ale lumii, există obiceiul ca mirele să pună piciorul pe capul soţiei, asigurând, fericirea îndelungată în familie. Explicaţia – modalitate de a deţine controlul asupra celuilalt.

Bărbaţii să ţină minte că nu e bine să dăruiască iubitelor sau prietenelor lor pantofi, decât în cazul în care doreşte să o ceară în căsătorie. Ea va înţelege prin acest gest o cerere de a merge alături de el toată viaţa. Dacă nu are acest interes – cadoul poate atrage despărţirea.

Nu puneţi pantoful stâng în piciorul drept sau invers, aduce ghinion. Nu lăsaţi pantofii încrucişaţi când vă descălţaţi pentru că sunt semn de ghinion. Nu e bine să mergi încălţat numai cu un pantof, sau cu pantofi diferiţi („cu un papuc şi cu o ciubotă”, cum se mai spune), pentru că asta ar putea duce moartea unuia dintre părinţi.

Există şi un semn norocos legat de pantofi, şi anume să legi şireturile cuiva între ele, dar nu uita să-ţi pui o dorinţă în timp ce faci aceasta. Dacă o pereche nouă de pantofi scârţâie, înseamnă că perechea respectivă nu a fost plătită corespunzător.

Nu e bine să îmbraci hainele pe dos, pentru că atrage cearta.

 
Răspândeşte

Editat de SiteIeftin.eu © 2006-2018