ANUNT IMPORTANT!

Vrăjitoarea Aurelia ArdeleancaVrăjitoarea Aurelia ArdeleancaVrăjitoarea Aurelia Ardeleanca

Cine este aici?

Avem 20 vizitatori online
Tabla de Smarald PDF Imprimare Email

Tabla de smarald a lui Hermes Trismegistus este un text foarte vechi, text de bază al alchimiştilor şi utilizat în înalta magie. El a fost scris pe o piatră de smarald pe care Hermes o ținea în brațe. El a fost găsit într-o peşteră întunecată în care Hermes ar fi fost înhumat.

Este adevărat şi fără miciună, sigur şi foarte veritabil. Ceea ce este sus este ca şi ceea ce este jos, iar ceea ce ste jos este ca şi ceea ce este sus, pentru a face miracolul unui singur lucru. Şi cum toate lucrurile au fost, şi sunt venite dintr-unul, prin meditaţia unului, astfel toate lucrurile au fost născute din acest lucru unic prin adaptare.

Soarele este tatăl, Luna este mama sa; vântul l-a purtat în pântece; pământul i-a fost dădacă. Tatăl tuturor lucrurilor din lume este aici. Forţa sau puterea sa este întregă dacă este transformată în pământ.

Vei separa pământul de foc, subtilul de material, încet, cu multă pricepere.

El urcă de la pământ la cer şi din nou coboară în pământ, şi primeşte forţa lucrurilor superioare şi inferioare. Vei dobândi gloria întregii lumi prin aceasta, şi obscuritatea se va îndepărta de tine. Este forţa cea puternică a tuturor forţelor: căci va învinge lucrurile subtile şi va pătrunde în toate lucrurile solide.

Astfel lumea a fost creată.

De aici vor fi şi vor izvorâ admirabile adaptări, în modul în care se găsesc aici.

De aceea am fost numit Hermes Trismegistus, având cele trei părţi ale filosofiei întregii lumi.

Ceea ce am spus despre opera soarelui a fost înfăptuit şi reînfăptuit.

 
Răspândeşte

Editat de SiteIeftin.eu © 2006-2018